سوشال سیگنال چیست و چه کمکی به سئو میکند، یکی از مهمترین سوالاتی است که هنگام تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ کسب و کار خود برای حضور در فضای آنلاین، به آن پاسخ دهید. social signal، یکی از مفاهیم سئو است که افراد زیادی ذهنیت درستی از آن نداشته و نمیدانند از آن چطور برای بهبود رتبه سایت خود در صفحه نتایج گوگل، استفاده کنند.
سوشال سیگنال در سئو به قابل مشاهده بودن یک صفحه وب در شبکه های اجتماعی بر اساس فعالیت های مختلف اشاره دارد.
سوشال سیگنال به تمام تعاملاتی (لایک، به اشتراک گذاریو کامنت گذاشتن) گفته می شود که شما از طریق به اشتراک گذاری پست در شبکه های اجتماعی، دریافت میکنید، تعاملاتی مانند TikTok، Facebook، X (توئیتر سابق)، لینکدین، اینستاگرام و Pinterest. Threads (رقیب جدید فیس بوک/اینستاگرام برای X) نیز در حال تبدیل شدن به یک پلتفرم مهم برای دریافت سوشال سیگنال است.
به گفته برخی کارشناسان، به اشتراکگذاری محتوای سایت در شبکه های اجتماعی و سایر فعالیتها در این پلتفرمها میتوانند به طور بالقوه رتبه سایت در گوگل را بهبود ببخشند، زیرا ممکن است به عنوان نوعی استناد توسط موتورهای جستجو در نظر گرفته شوند.
بر اساس آنچه که به صورت رسمی توسط گوگل بیان شده است، سوشال سیگنال به طور مستقیم، یکی از عامل های تعیین رتبه سایت در موتورهای جستجو نیست. اما جالب است بدانید که بر اساس بررسی های انجام شده، سوشال سیگنال به صورت غیرمستقیم روی وضعیت نتایج گوگل تاثیرگذار است.
با توجه به اینکه اکانت هایی که در سوشال مدیا ایجاد میکنیم، توسط گوگل ایندکس می شوند، این صفحات شانس رتبه گرفتن در نتایج گوگل را دارند. و از آنجایی که Google به دنبال ارتباط بین صفحات مختلف است، قطعا میتواند ارتباط بین شبکه های اجتماعی ما و سایت را درک کند. به همین دلیل است که اگر نام کسب و کار خود را در گوگل جستجو کنید، احتمالاً صفحه فیس بوک، لینکدین یا توییتر شما در صفحه اول رتبه بندی می شود. این شرایط برای شبکه اجتماعی توییتر خاصتر است، در حال حاضر گوگل میتواند ۳ توییت اخیر شما را در صفحه نتایج گوگل نمایش داد. (این نتایج شامل لایک یا ری توئیت نمی شود.)
با این حال، شایان ذکر است که الگوریتمهای گوگل تکامل مییابند و نقش فعالیت در شبکه های اجتماعی هم در رتبهبندی جستجو تغییر میکند.
بینگ برای سوشال سیگنال ارزش زیادی قائل است، به همین دلیل لایک و به اشتراکگذاری پستها مستقیماً بر رتبهبندی موتور جستجوی بینگ تأثیر میگذارند. در حالی که ممکن است سهم بازار بینگ در جستجو در مقایسه با گوگل کوچک به نظر برسد، اما همچنان بخش قابل توجهی از جستجوها را به خود اختصاص می دهد و می تواند ترافیک خوبی برای وب سایت شما ایجاد کند. از این رو، عاقلانه است که از مزایای سوشال سیگنال برای سئو سایت در بینگ، استفاده کنیم.
با فعالیت در شبکه های اجتماعی و به اشتراک گذاری محتوای سایت در سوشال مدیا، میتوانید به صورت ارگانیک و مرتبط برای وب سایت خود بک لینک ایجاد کنید. به خاطر داشته باشیم که داشتن بک لینک های طبیعی و ارکانیک، یکی از فاکتورهای مهم گوگل برای رتبه بندی سایت ها است، علاوه بر این، فعالیت در شبکه های اجتماعی منجر به دیده شدن محصولات و خدمات شما توسط تعداد زیادی از افراد می شود.
برای بهبود سوشال سیگنال سایت خود، میتوانید از استراتژی های زیر استفاده کنید:
حتما لینک سایت خود را در پروفایل شبکه های اجتماعی خود، به اشتراک بگذارید. حتی اگر لینکها دارای تگ nofollow باشند، زمانی که افراد پروفایل شما را از طریق موتورهای جستجو یا از طریق خود شبکه های اجتماعی پیدا میکنند، ممکن است روی لینک سایت شما کلیک کرده و وارد سایت شما شوند.
چه دوست داشته باشید و چه نداشته باشید، استفاده از عناوین جذاب و کنجکاو کننده، شانس شما را برای دریافت کلیک و ورود کاربر به سایت شما را افزایش میدهد. پس سعی کنید متناسب با استانداردهای سوشال مدیاهای مختلف، عنوانی جذاب و مرتبط برای محتوایی که به اشتراک میگذارید، انتخاب کنید. فقط توجه داشته باشید که استفاده از عناوین غیرمرتبط، میتواند روی نرخ تعامل کاربر با وب سایت شما تاثیر منفی بگذارد و به همین دلیل گوگل بعد از مدتی، جایگاه های برتر را به شما اختصاص ندهد.
برای افزایش نرخ تعامل، کاربران را تشویق به مشارکت کنید. جالب است بدانید که صرفاً درخواست از افراد برای لایک کردن، اشتراک گذاری و نظر دادن می تواند به طور قابل توجهی باعث افزایش تعامل شود.
با استفاده از افزونه های متعددی که برای وردپرس و با هدف انتشار خودکار محتوای سایت در شبکه های اجتماعی توسعه یافته است، میتوانید در مدت زمانی کوتاه، محتوای سایت خود را به همراه توضیحات اختصاصی و لینک، در شبکه های اجتماعی مختلف به اشتراک بگذارید.
Google Knowledge Panel یکی از امکانات صفحه نتایج گوگل است که تمام اطلاعات کلیدی در مورد یک برند، از جمله پروفایل های بیزینس در شبکه های اجتماعی را به کاربران به صورت یک جا نمایش می دهد. این قابلیت، معمولا زمانی که کاربر اسم برند شما را جستجو میکند، نمایش داده می شود. Google به طور خودکار Google Knowledge Panel را ایجاد می کند، به این معنی که اگر هنوز این قابلیت برای برند شما فعال نشده است، راهی هم برای ساخت آن جود ندارد! اما اگر برای بیزینس شما این قابلیت فعال شده است، مطمئن شوید که اطلاعات موجود در آن صحیح است و مشکلی وجود ندارد.
خلاصه مطلب
گرچه گوگل و سایر موتورهای جستجو به صورت مستقیم تاثیر سوشال سیگنال (social signal) در رتبه بندی صفحه نتایج تایید نکرده اند، اما شواهد نشان میدهد که فعالیت و به اشتراک گذاری محتوای سایت در شبکه های اجتماعی بر سئوی سایت تاثیر مثبتی دارد. از طریق سوشال سیگنال میتوانید به بیشتر دیده شدن برند خود در شبکه های اجتماعی کمک کرده و بک لینک طبیعی بگیرید.